Червена леща с карфиол

Червена леща с карфиол Лакомник
Червена леща с карфиол
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. червена леща

1 глава лук

1 ч.л. къри

1 ч.л. червен пипер

8 с.л. олио

1 глава карфиол (600 г)

2 домата (1/4 буркан стерилизирани)

2 лютиви чушлета (червено и зелено)

2 скилидки чесън

1 ч.л. кимионови семена

1 резен джинджифил (1/4 ч. л. сух)

сол на вкус

магданоз за поръсване

Начин на приготвянe

Лещата се почиства, измива се със студена вода и се изсипва в тенджера за варене. Прибавя се нарязан наситно лук, къри и червен пипер.

Лещата се залива с вода в съотношение 1:3 (600 мл). Прибавя се 1/2 от олиото, кипва се и се вари 10 минути.

Карфиолът се почиства от кочана, накъсва се на розички и се измива. Доматите се попарват за 30 секунди при лещата, за да могат лесно да се обелят. Лютивите чушки се почистват от семето и заедно с почистените скилидки чесън се нарязват наситно.

Кимионовите семена се запичат в нагорещен тиган и се заливат с останалото олио. Добавят се лютивите чушки, чесънът и джинджифилът. Запържват се 10 секунди и се прибавят към лещата заедно с доматите и розичките карфиол.

Яхнията се посолява на вкус и се оставя да поври още 10 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц