




Лещата се почиства, измива се със студена вода и се изсипва в тенджера за варене. Прибавя се нарязан наситно лук, къри и червен пипер.
Лещата се залива с вода в съотношение 1:3 (600 мл). Прибавя се 1/2 от олиото, кипва се и се вари 10 минути.
Карфиолът се почиства от кочана, накъсва се на розички и се измива. Доматите се попарват за 30 секунди при лещата, за да могат лесно да се обелят. Лютивите чушки се почистват от семето и заедно с почистените скилидки чесън се нарязват наситно.
Кимионовите семена се запичат в нагорещен тиган и се заливат с останалото олио. Добавят се лютивите чушки, чесънът и джинджифилът. Запържват се 10 секунди и се прибавят към лещата заедно с доматите и розичките карфиол.
Яхнията се посолява на вкус и се оставя да поври още 10 минути.
