Ципура на фурна със свежи подправки
Вкусно, икономично и здравословно предложение
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Рибата се почиства и измива. Посолява се отвън и отвътре. Слага се в тава предварително послана с хартия за печене. Правят се два напречни разреза на самата риба за да могат подправките да се просмучат в нея. Приготвя се смес от подправките: счуканият чесън, розмаринът, черният пипер, магданозът и сокът от половината лимон. Поръсваме рибата със зехтина, намазваме я със сместа от подправки отвън и отвътре, наливаме и виното. Нарязваме останалият половин лимон на резени и подреждаме върху и в рибата. Оставаме половин час да се напои. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем около 40 минути на 200С градуса и още 10 минути без фолиото с вентилатор за да получи рибата коричка. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп