Цепелини

Цепелини Лакомник

Интересна идея за пълнени картофени кюфтета

Цепелини
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг картофи

350 г сварено или печено месо

1 глава лук

100 г сланина (бекон)

сол

черен пипер

масло

Начин на приготвянe

Половината картофи се обелват и сурови се настъргват. Другата половина се сваряват, обелват и се настъргват. Двата вида се смесват добре и се осоляват. Нарязаният лук леко се запържва в маслото, прибавя се нарязаното на ситно месо и се подправя със сол и черен пипер. От картофената смес се оформят 8 големи продълговати кюфтета и се пълнят с плънката. Пускат се внимателно в леко подсолена вода да се сварят. Сервират се поръсени с кубчета или ивици изпържена сланина (бекон).

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц