




От филето оформяте три фигури във формата на цветя. Всяко парче филе режете по подобие на октопод или като кора на обелен банан. Най-малко 5 разклонения е добре да има, за да е по-красиво цветето.
Завийте всяко разклонение и след това ги забодете в средата с около 4 клечки за зъби. След това всяко „листенце” го прободете с по една клечка, за да не се смачка при пърженето. Овкусете месото с черен пипер, сол и малко зехтин и нека престои около 30 мин. След това запържете в тиган и от двете страни, като внимавате да не се извадят клечките.
Нарежете картофите на кубчета и праза на кръгчета, сложете ги в голяма плитка тава с малко вода, черен пипер, сол и червен пипер. Разбъркайте добре и поставете на няколко места масло. Печете на силна фурна, докато се опекат картофите. Извадете внимателно клечките от „цветята”. Поставете месото върху картофите, поръсете ги с малко червен пипер и в средата на всяко сложете масло. Пекат се, докато почервенеят хубаво.
