




Смесете брашната и добавете солта, бакпулвера и захарта. Разбийте яйцата и добавете към сместа с брашното. Разбъркайте добре. Вземете тестото в ръце и месете до получаване на еластично и гладко тесто. Докато месите, за да не лепне, добавяйте постепенно с намазнени ръце от разтопеното масло. Не е нужно да го използвате цялото. Оформете с ръце кръгли хлебчета с големина по желание. Поставете ги в намазнена и набрашнена тавичка за печене. Оставете настрана за 10 минути. Загрейте фурната на 220 градуса и когато питките са готови, печете около 25-30 минути или до получаване на златиста коричка. След като извадите хлебчетата, поръсете с вода и покрийте с кърпа, да омекнат.
Питките ще се напукат отгоре, но това е ефект, а не дефект, така че не се притеснявайте. Поднесете с чесново масло или поръсени с кашкавал по желание.
