Царевични хлебчета

Царевични хлебчета Лакомник
Царевични хлебчета
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. царевично брашно

1 ч.ч. пшенично брашно

2 с.л. захар

2 ч.л. сол

2 ч.л. бакпулвер

2 яйца

 4 с.л. масло, разтопено

1 1/2 ч.ч. мляко

Начин на приготвянe

Смесете брашната и добавете солта, бакпулвера и захарта. Разбийте яйцата и добавете към сместа с брашното. Разбъркайте добре. Вземете тестото в ръце и месете до получаване на еластично и гладко тесто. Докато месите, за да не лепне, добавяйте постепенно с намазнени ръце от разтопеното масло. Не е нужно да го използвате цялото. Оформете с ръце кръгли хлебчета с големина по желание. Поставете ги в намазнена и набрашнена тавичка за печене. Оставете настрана за 10 минути. Загрейте фурната на 220 градуса и когато питките са готови, печете около 25-30 минути или до получаване на златиста коричка. След като извадите хлебчетата, поръсете с вода и покрийте с кърпа, да омекнат.

Питките ще се напукат отгоре, но това е ефект, а не дефект, така че не се притеснявайте. Поднесете с чесново масло или поръсени с кашкавал по желание.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц