Царевична кремсупа по мексикански

Царевична кремсупа по мексикански Лакомник
Царевична кремсупа по мексикански
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 ч.ч. зърна от млечна царевица

3 ч.ч пилешки бульон

1 с.л. масло

1 ч.л. къри

1 ч.л. кимион на зърна

1 ч.ч. прясно мляко

4 с.л. пресен лук, нарязан на ситно

2 с.л. пресен кориандър или магданоз, нарязани

200 г сурова наденица или чорисо, по желание

сол и пипер на вкус

Начин на приготвянe

Царевицата се залива с пилешкия бульон и се вари на тих огън 20 мин. Разбива се с пасатор и се прецежда, като се претрива през по-едро сито. В загрятото масло се слагат кърито и кимионът, разбъркват се и се добавя прецедената царевица. Налива се млякото, подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира с пресен лук, кориандър и изпържената наденица или чорисо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц