

Маргарита Хранова е перфекционист не само на сцената, но и в кухнята. Не случайно тя се слави като една от най-добрите кулинарки в естрадните среди. С Йорданка Христова и Кристина Димитрова дори често си разменяли рецепти.
Необходими продукти:
500 г култивирани гъби печурки
300 г картофи (3 средно големи картофа)
1 глава лук
4 яйца
2 филии хляб
200 г прясно мляко
1 връзка магданоз
универсална подправка
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги обелваме. Накисваме хляба в прясното мляко. Измиваме гъбите и ги нарязваме на дребно. В малко мазнина ги запържваме, заедно със ситно нарязаната глава лук (докато се изпари водата и останат на мазнина). Дърпаме от огъня и към гъбите добавяме: настърганите на едро ренде картофи, добре изцедения от прясното мляко хляб, 4 жълтъка, ситно нарязания магданоз и универсалната подправка. Разбъркваме добре. От сместа оформяме кюфтенца (с големина на мандарина), овалваме в галета, след това потапяме в леко разбитите белтъци и отново в галета. Притискаме добре всяко кюфтенце, за да се получи стегната топка. Оставяме да починат за 10-тина минути (за да се стегнат). Пържим кюфтенцата до златисто.

