Хрупкав френски тост

Хрупкав френски тост Лакомник

Хрупкавият тост е символ на френската кухня

Хрупкав френски тост
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца

¼ чаена чаша мляко

1 ванилия

½ ч.л канела

1/3 чаша захар

8-10 филии хляб

1 чаша галета

масло

сироп или мед за сервиране


Начин на приготвянe

Разбийте яйцата. Добавете прясното мляко и разбъркайте добре. Към разбърканите яйца сложете екстракта от ванилия и захарта. След това добавете канелата и отново разбъркайте добре. В отделен съд направете хрупкавата коричка за френските тостове. Изсипете галетата и добавете захар и канела. Разбъркайте добре. Разтопете маслото и го изсипете към хрупкавата смес. Вземете филийките хляб и ги потопете от двете страни в яйце. След това ги оваляйте в хрупкавата смес и запържете в предварително загрят тиган с мазнина. Можете да сервирате с прясно нарязан плод и сироп, или само със съвсем малко разтопено масло.

Още по темата
Още по темата
Италиански тост
Намажете филийките с песто, покрийте ги с домати и сирене и завършете с втора филийка. Изпечете в добре загретия тостер, докато сиренето се разтопи.  
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц