Хрупкав френски тост
Хрупкавият тост е символ на френската кухня
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбийте яйцата. Добавете прясното мляко и разбъркайте добре. Към разбърканите яйца сложете екстракта от ванилия и захарта. След това добавете канелата и отново разбъркайте добре. В отделен съд направете хрупкавата коричка за френските тостове. Изсипете галетата и добавете захар и канела. Разбъркайте добре. Разтопете маслото и го изсипете към хрупкавата смес. Вземете филийките хляб и ги потопете от двете страни в яйце. След това ги оваляйте в хрупкавата смес и запържете в предварително загрят тиган с мазнина. Можете да сервирате с прясно нарязан плод и сироп, или само със съвсем малко разтопено масло.
Още по темата
Намажете филийките с песто, покрийте ги с домати и сирене и завършете с втора филийка. Изпечете в добре загретия тостер, докато сиренето се разтопи.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп