
Неустоими карамелени бисквити, които се топят в устата




В голяма купа смесете брашното, разтопеното 250 г масло, сухата мая, захарта, млякото и яйцето. Когато тестото стане гъсто за бъркане, прехвърлете го върху работния плот и месете с ръце за няколко минути. Оставете го да втасва около 45 минути. През това време пригответе крема. Загрейте меда, кафявата захар, останалата част от маслото и канелата. Загрявайте сместа бавно, на умерена температура. Когато всички съставки се хомогенизират, махнете тенджерата от котлона. Включете уреда за гофрети да се загрее добре. Ако не разполагате с гофретник може да ползвате форми за бисквити. Премесете тестото, разделете на по-малки топки (в зависимост от размера на гофретника или формичките) и изпечете тънки вафлички - трябва да добият фин кафеникав цвят. След това с помощта на шпатула ги извадете разрежете по дължина, докато са все още топли. Намажете ги с приготвения крем и ги оставете да се охладят.

