Хлебчета с маргарин



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Маята се разтваря в топла вода. Пресява се брашното в тава и се прави кладенче в средата. Посолява се брашното, прибавя се разтворената мая в малко хладка вода, прибавят се и останалите продукти, като се отделя един жълтък. Замесва се тестото и се оставя да втаса. След това се разделя на 20 части. От всяка част се разточва около педя правоъгълник и се завива на руло. Подреждат се върху тава с хартия за печене или намазнена тава и се оставят отново да втасат. Намазват се с разбития с малко вода жълтък и ким и се слагат да се изпекат в умерена фурна до зачервяване.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп