Хлебчета “Прасенца” с пълнеж



Приготвяне
2 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Тестото е от мая, сол, захар, яйце, прясно мляко, мазнина (аз сложих мас, масло, маргарин, зехтин и олио по 1 чаена лъжичка) и брашно. Правят се топки, на които слагам по 1 с.л. плънка (бекон, сланина, праз лук, варен ориз, сушени домати, черен пипер и много копър). Плънката може да е по ваш избор. Оформят се продълговати топки, с вода се залепват ушите, опашчицата и зурличката. За очи и на зурличката се слагат зрънца черен пипер. Втасват. Намазват се с жълтък и се пекат. Сланина, нарязана на хапки, се поръсва обилно с домашен леко лютив червен пипер и с клечки за зъби се правят минишишчета. Използвах праз лук за декорация, която става за хапване.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп