Меси се тесто, което се разделя на две топки, като едната се доомесва с доматеното пюре. След това двете топки вече готово тесто се разстилат на два листа, които се слагат един върху друг и се завиват на руло, което се оставя да втаса и след това се пече. Като, ако се използва хлебопекарна, след като се оформи, топката тесто се вади от машината, разделя се на две и едната топка се връща обратно в контейнера, за да се доомесва с лютеницата или пюрето. Тъй като става голяма мацаница и на машината е по-удобно. След това се разстилат и навиват по същия начин и се поставят в машината, където втасват и се пекат.
Когато се премесва топката, която трябва да е червената, дали с лютеница или пюре, се слага малко от него и после се добавя брашно и така 3-4 пъти, докато се поеме от тестото и се постигне желаният цвят.