Хлебен пудинг

Хлебен пудинг Лакомник

Нов живот за стария хляб, под формата на малки изкушаващи сладкишчета

Хлебен пудинг
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

за пудинга:

1 франзела

500 мл прясно мляко

250 гр захар

80 гр масло

1 опаковка кокосови стърготини (30 гр)

1 ванилия

1 яйце

за заливката:

60 гр масло

1 чаена чаша пудра захар

20 мл уиски

2 жълтъка

 

Начин на приготвянe

Разчупете франзелата на големи парчета. В купа смесете прясното мляко, разтопеното масло, разбитото яйце, ванилията и кокосовите стърготини и прибавете към франзелата. Сместа  изсипете в малки формички за кекс, намазани с разтопено масло. Печете 40 минути на 180 градуса.

За соса: Маслото се разтапя в тиган и към него се прибавя пудрата захар. След като се получи хомогенна смес на тънка струйка се прибавят и разбитите жълтъци с уискито , като се бърка енергично, за да не се пресече сместа.

Готовите пудинги се вадят от формата и се заливат със соса след като поизстинат малко.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц