




Нагрейте фурната до 160 градуса. Измийте зелето, подсушете го и го нарежете на 4 части. Сърцевината се отделя и нарязва на тънки ленти. Измива се и се подсушава в гевгир и след това се слага в предварително намазнена тава. Прибавя се виното, а на повърхността се разлива растителното масло. Добавят се сол, пипер и се задушава във фурната за 20 минути ( при необходимост се прибавя вода). Температурата на фурната се увеличава до 180 градуса. Всяко от филетата се разрязва наполовина. Горчицата се смесва с меда и портокаловия сок. Тавата се изважда от фурната, зелето се прибавя отгоре с листата от мащерка. Парчетата от филето се посоляват и от двете страни. Поставят се върху зелето и се намазват с получената смес от горчицата и меда. Запича се за още 10 минути.
