Фунийки с млечен крем



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя 10 минути да се отпусне. След това се разточва на дебелина 2 см. Реже се на ивици 1 см. Фунийките се намазват предварително с олио. Навиват се върху фунийката спираловидно. Пече се в умерена фурна.
За крема:
Яйцата се разбиват с брашното и малко мляко. След това се прибавя към врящото мляко, бърка се непрекъснато. След като се сгъсти, се сипва и захарта и продължавате с бъркането, за да не загори. Докато е топло, се пълнят фунийките.
Да ви е сладко!
Рецептата знам от моята баба от село Драгомирово (Свищовско).
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп