Фритата със зелен фасул и шунка

Фритата със зелен фасул и шунка Лакомник
Фритата със зелен фасул и шунка
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г зелен фасул

200 г шунка

300 г домати

70 г настърган кашкавал

сол на вкус

черен пипер на вкус

4 яйца

70 мл сметана или прясно мляко

Начин на приготвянe

Почистете зеления фасул и сварете за около 15-20 минути в подсолена вода. Нарежете шунката на тънки ивици. Намажете с олио тава, сложете на равен слой фасула, отгоре шунката. Разбийте яйцата с шунката, подправете на вкус и с получената смес залейте фасула и шунката. Поръсете с кашкавал и запечете при 200 градуса фурна за около 20-25 минути. 

Още по темата
Още по темата
Запеканка с тиквички и чушки
Тиквичките се обелват, нарязват се на колелца и се сваряват в подсолена вода. Чушките се изпичат, обелват и се почистват от семето. В намаслена тавичка се подреждат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц