Фритата с тиквички (стъпка по стъпка)
Приготвяне
1 час
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбиваме 2 яйца с малко сол. В загрят тефлонов тиган сипваме 1 с.л. олио. Щом се загрее, изсипваме разбитите яйца и изпичаме омлета и от двете страни.
Измиваме тиквичките и ги нарязваме на колелца и после на половинки. Изпържваме ги, като добавяме още малко олио. На дъното на малка тавичка поставяме омлета.
Отгоре поръсваме с копъра и чесъна. Нарязваме на кубчета сиренето, а кашкавала - на тънки парчета. Започваме да редим парче тиквичка, парче сирене. Докато ги наредим всичките. Като в средата редим парче тиквичка, парче кашкавал.
Разбиваме последното яйце и внимателно заливаме между наредените тиквички. Запичаме в загрята фурна 10-15 минути.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп