Френска печена празнична супа

Френска печена празнична супа Лакомник
Френска печена празнична супа
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 глави лук

50 г масло

1,5 л телешки бульон

250 мл бяло вино

50 г сирене рокфор

120 г сирене камембер

100 г настъргано козе сирене

50 мл коняк

1/2 франзела

1 щипка лют пипер

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на ситно и се запържва се в маслото до достигане на карамелен цвят, като се бърка постоянно. Добавят се виното и бульона. Оставя се да заври и се оставя да ври 10 мин. Междувременно сирената рокфор и камембер се натрошават и се разбъркват заедно с коняка и се овкусяват с черен пипер. Кремът от сирената се добавя към врящия бульон и се оставя да ври още 2 мин., като се бърка постоянно. Бульонът се овкусява с лют пипер и се сипва в термоустойчиви чаши. Франзелата се нарязва на тънки филии, които се препичат във фурната. Филиите се разпределят в чашите със супа. Върху тях се разпределя настърганото сирене. Слагат се във фурна, за да се запече сиренето, след което се сервира гореща.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц