Филе по португалски

Филе по португалски Лакомник
Филе по португалски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 свински или телешки филета (по избор), 250 г всяко едно

1 кг добре узрели домати

3 глави кромид лук

1 червена и една зелена чушка

20 мл червено вино

20 мл месен бульон

1 ч.л. захар

1 с.л. растително масло

3 с.л. олио или зехтин

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Загряваме растителното масло и олиото в по-обемен и широк съд. На бавен огън задушаваме, нарязания на ситно лук и чушките, които сме нарязали под формата на лентички. Оставяме така 15 минути, като от време на време разбъркваме. След това усилваме температурата и запържваме до златисто лука. Прибавяме доматите (обелени и без семки), нарязани на средно големи късове, задушаваме 5 мин. и добавяме бульона и виното. Подправяме със захарта, солта и черния пипер. Оставяме да ври на бавен огън, докато се изпари почти цялата течност. Запържваме филетата на силен огън.  Заливаме готовото месо със зеленчуците и сервираме.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц