Фазан със сметана

Фазан със сметана Лакомник
Фазан със сметана
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 фазан

50 г масло

1 глава кромид лук

200 г сметана

1 ч.л. лимонов сок

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Почистения фазан се посолява, поръсва се с черен пипер и вътре се поставя парченце масло. Разтопява се масло в огнеупорен съд, прибавя се срязаната на две парчета глава лук, слага се фазана с гърдите надолу, полива се със сгорещено масло и се пече половин час в слаба фурна. Фазанът се обръща, залива се със сметаната и се пече до омекване, като от време на време птицата се залива със соса. Лукът се изважда и към соса се прибавя лимоновия сок.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц