Тюрлюгювеч

Класическа и лесна рецепта за семейната вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Месото се нарязва на парченца,посолява се и се слага в пръстен гювеч или в тавичка заедно с мазнината и се покрива с капак или фолио за печене.Пече се в средно силна фурна до полуготовност.Разбърква се с прибавените към него червен пипер и нарязаните зеленчуци(без картофите) и отново се поставя във фурната.Когато поомекнат зеленчуците се прибавят картофите,нарязани на колелца и малко топла вода.Гювечът се посолява и се пече,докато остане с малко сос.След изваждането му от фурната се прибавя ситно нарязаният магданоз.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп