




Трябва ви форма за мъфини (кексчета) с незалепващо покритие с 6 дупки. Във всяка сложете по дъното и стените фолио за печене като го притиснете добре към стените. Разтопете белия шоколад на водна баня – сложете го в купа, а нея сложете в тенджерка с вряща вода. Вземете малко пликче и сложете в него белия шоколад. Отрежете едното ъгълче и изстискайте по стените на чашките на тънки линии в произволни форми. (Същото може да направите и с най-тънката приставка на шприц). Замразете формите.
Разтопете по същия начин и половината тъмен шоколад и го сипете във формите, така че да не запълва купичката, а да полепне по стените и дъното и когато се охлади да представлява купичка. Може да го направите като с четка намажете шоколада по стените на фолиото. Замразете. После внимателно отстранете фолиото.
Загрейте останалия шоколад и 1⁄3 ч.ч. от сметаната в микровълнова фурна на ниска мощност, като ги бъркате от време на време, за да стане гладка смес. Охладете на стайна температура.
Останала част от сметаната разбийте с миксер, докато се получат шупли. Сложете една лъжица при шоколадовата смес и разбъркайте. После добавете цялата сметана в шоколадовата смес. Сипете сместа в шоколадовите купички.
