Турски адана кебап
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лука, чесъна, чушките и магданоза се нарязват. Слагат се в блендер за по-фино нарязване. Смесват се с каймата, посолява се, поръсва се с черен пипер. Добавя се мекото масло и каймата се омесва много добре. Оставя се за няколко часа да се овкуси добре. След което се нанизва на шиш (метален и по-дебел по възможност). Притиска се с ръка да стане тънко и добре разпределено по шишчето (гледайте да не слагате голямо количество, защото може да не се задържи на дървено тънко шишче). Пече се на скара на дървени въглища, скара на ток или грил-тиган. Сервира се с опечени на скарата зеленчуци.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп