Триеница
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Триеница](https://lakomnik.bg/f/news/0/660_05fe7a3a17d28955f5d99685fd663dac.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
0
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Брашното се пресява, напръсква с подсолената вода и се трие между дланите на ръцете. Получените трохи се пресяват, за да се отстрани брашното, и постепенно се пускат във врящото прясно мляко и се варят на тих огън. Отделно се приготвя запръжка от олиото, ситно нарязания лук и червения пипер, с която се залива триеницата.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп