




Накиснете рибата във студена вода за да отделите излишната сол. Сварете картофите в подсолена вода за 20 минути. Изцедете водата и обелете картофите и ги намачкайте. Изцедете рибата от водата и я нарежете на малки парчета. Сипете вода в тенджера и млякото, прибавете подправките и оставете да кипнат. Намалете температурата и добавете рибата и я варете 8 минути. Изцедете водата, пасирайте рибата и я оставете да се охлади. Загрейте в тиган 1 с.л. зехтин със сметаната, прибавете ситно нарязания чесън и подправете с черен пипер. Оставете да кипне и прибавете треската и картофите. Разбъркайте добре на слаб огън докато получите еднородна смес. Сложете сместа в тава и запечете в загрята до 180 градуса фурна до златиста коричка. При сервиране поръсете с маслини и ситно нарязания керевиз.
