Треска в пикантен червен сос

Треска в пикантен червен сос Лакомник
Треска в пикантен червен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г филе от треска

3 чушки, зелени

400 г грах и царевица

3 глави лук

3 скилидки чесън

2 с.л. къри сос

по ½ ч.л. мащерка, джинджифил, куркума

200 г доматено пюре

6 с.л. зехтин

1 стрък пресен кориандър

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Накиснете граха за една нощ във вода, а на следващия ден го сварете до готовност. Изцедете водата. Накиснете за няколко часа рибата във вода. Почистете чушките и ги нарежете на тънки ивици. Лукът и чесъна нарежете на ситно. Загрейте зехтин, запържете лука и чесъна, прибавете чушката, а след около 5 минути добавете и рибата, кърито, доматеното пюре, граха, царевицата и залейте с 1 ч.ч. вода. Подправете със сол и черен пипер, покрийте с капак и оставете на котлона за 30 минути, като бъркате от време на време. Преди сервиране поръсете със ситно нарязания кориандър.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц