Изключително вкусно, евтино и засищащо ястие
Обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета. Сложете в тиган олио. Като загрее добре олиото, ги запържете. Не се притеснявайте, ако се ронят, тъй като после и без това ще ги разбъркате. Пържете картофите, докато станат меки и същевременно може да ги натрошите. В една купа разбийте добре яйцата. Сложете сол на вкус и прибавете добре изцедените от олиото вече опържени картофи. Объркайте картофите и яйцата. В тигана оставете съвсем малко олио, колкото за омлет. Изсипете сместа в тигана и намалете малко котлона. Оставете да се запече от едната страна, след което с помощта на чиния (с която да похлупите тигана) обърнете, за да може да се опържи от другата страна. Пържете още малко и извадете, когато е готово. По желание върху тортията може да направите майонезена смес: майонеза, червени печени чушки, чесън и кисели краставички.