Тортата на мама
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци в две отделни купи. В жълтъците сипете 1 ч.ч. захар, а в белтъците - 1/2 захар. Разбийте поотделно смесите и после с леко разбъркване прибавете сладките жълтъци към сладките белтъци. След това пак ги разделете в две купи, като в едната сложите 1 ч.ч. брашно с половината от бакпулвера, а в другата - 1/2 брашно с другата половина от бакпулвера и 3 с.л. какао. В намазнена и набрашнена тавичка за печене се слага първо една лъжица от кафявата смес и след това отгоре една лъжица от светлата смес и така, докато свършат. Пече се на 200°С за 20 мин. Отгоре се полива със сиропа и се маже с приготвения крем, оставя се 2 часа в хладилник.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп