Тортата на мама

Тортата на мама Лакомник
Тортата на мама
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Евелина Николова, София
Лакомник Необходими продукти

8 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 бакпулвер
За сиропа:
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
За крема отгоре:
1 пакетче краве масло
1/2 ч.ч. пудра захар
3 с.л. какао

Начин на приготвянe

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци в две отделни купи. В жълтъците сипете 1 ч.ч. захар, а в белтъците - 1/2 захар. Разбийте поотделно смесите и после с леко разбъркване прибавете сладките жълтъци към сладките белтъци. След това пак ги разделете в две купи, като в едната сложите 1 ч.ч. брашно с половината от бакпулвера, а в другата - 1/2 брашно с другата половина от бакпулвера и 3 с.л. какао. В намазнена и набрашнена тавичка за печене се слага първо една лъжица от кафявата смес и след това отгоре една лъжица от светлата смес и така, докато свършат. Пече се на 200°С за 20 мин. Отгоре се полива със сиропа и се маже с приготвения крем, оставя се 2 часа в хладилник.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц