Тортата на баба



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

9

Начин на приготвянe
Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се млякото, ванилията и брашното. Омесва се немного твърдо тесто, което се разделя на 6-7 топки. Всяка от топките се разточва и се пече в намазнена тава. При печенето на всеки блат се обръща в тавата.
Приготвя се обикновен крем нишесте. Необходим е и сок от един компот за поливане на блатовете.
Започваме да редим блатовете, като върху всеки слагаме по 2-3 лъжици от сока от компота, както и от крема. Така, докато свършат блатовете. Най-отгоре покриваме с нишесте да не остава непокрито място. Украсяваме по желание. Аз съм направила своята украса от киви и смлени орехи. Оставя се да престои няколко часа, за да се овкуси добре, и после се наслаждаваме на тортата.
Добър апетит!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп