
Разкошна торта със сушени плодове




В голям съд слагаме 300 г брашно, царевичното брашно, бакпулвера и 5 с.л. олио. Разбъркваме, доливаме портокаловия сок и отново разбъркваме. Намазваме тава с останалото олио и я поръсваме с 20 г брашно. Слагаме получената смес в нея и я месим, докато омекне. Покриваме тестото с памучна кърпа и го прибираме в хладилника за 30 мин. Нарязваме изсушените плодове на половинки и прибавяме 9 с.л. брашно. Слагаме кафявата захар и меда в тенджера и ги оставяме на среден огън. Щом започнат да врят и да се сиропират, ги изсипваме върху нарязаните плодове. Разбъркваме и ги оставяме да изстинат. Към охладеното тесто прибавяме 1 с.л. брашно, канелата, стафидите, бадемите и орехите. Омесваме го и го разделяме наполовина. Намазваме тава с 2 с.л. олио и я поръсваме с останалото брашно. Слагаме върху оризова хартия половината тесто, върху него – плодовете и другата половина. Печем тортата 45 мин във фурна, загрята на 150°. Готовата вече торта оставяме да престои в хладилника.
