Торта със захаросани плодове
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват със захарта и се прибавят настърганите лимонови кори и ванилията, олиото, виното, пресятото брашно, нишестето и бакпулверът. Получената смес се изсипва в намазана с масло форма за торта. Пече се в умерена фурна, блатът се оставя да изстине и се разрязва на 2 или 3 пласта. Портокалите се настъргват и се варят в 250 мл вода със захарта за 15 мин. След това се прибавя конякът и ситно нарязаните плодове от сладко. Първият пласт от блата се намазва с портокаловата смес, слага се вторият пласт, отново се залива с портокаловата смес и се покрива с третия пласт. Той се залива с крем, получен от разбитата сметана със захарта, ванилията и захаросаните плодове.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп