Торта “Стоичков”
Приготвяне
45 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Желатинът се разтваря в 7 с.л. топла вода. След като изстине, се смесва с киселото мляко. В течната сметана разтваряме захарта, след което двете смеси се събират. Взимаме овална купа и слагаме фолио толкова, колкото да можем после да покрием тортата. Взимаме рулата и ги нарязваме на кръгчета, а също така се нарязват и ягодите. Започваме да редим рулото по дъното и по стените, след което слагаме от крема и ягоди и отново редим ред руло, ред крем, ред ягоди и т.н., като се завършва с руло. Завиваме с фолиото и натискаме, за да излезне въздухът. Тортата се слага в хладилника да престои 1 нощ. На следващия ден я обръщаме върху подходяща чиния и премахваме фолиото.
Бон апети!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп