Изкусително предложение за красива и вкусна чийз торта
С миксер разбиите яйцата и захарта. След това прибавете млякото, олиото и ванилията, а след тях брашното с разбития в него бакпулвер и какаото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-35 минути. След като изстине блатът, се издълбава и се оставя настрани (дълбае се така, че отстрани да останат стените му). Желатинът се разтваря в малко вода и се оставя да набъбне. През това време разбиите крема сиренето с пудрата захар. Загрейте заквасената сметана, прибавете към нея набъбналия желатин и след като се разбие, прибавете сиренето със захарта и всичко се разбива до получаване на хомогенна смес.
Другата основна част на тортата са топчетата. За тяхната направа е необходимо да се разтопи шоколадът, да се смеси с издълбаната част от блата, заедно с малко топло мляко и малко меко масло (оставете малко от трохите за поръсване отгоре). Оформят се топчета с големина по избор, които се овалват в кокосовите стърготини.
И самата торта се прави по следния начин: сложете блата в подходящ съд, налейте в него половината от крема, наредете отгоре топчетата, и отгоре залейте с останалата част от крема. Отгоре поръсете със заделените трохи от блата . По желание може да украсите отгоре с още топчета.
Тортата се оставя да стегне за 4-5 часа в хладилник преди да се консумира.