Торта с шоколадови топчета

Торта с шоколадови топчета Лакомник

Изкусително предложение за красива и вкусна чийз торта

Торта с шоколадови топчета
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За блата:

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. олио

1 1/2 ч.ч. брашно

25 гр какао

1 ванилия

1 бакпулвер

3 яйца

За крема:

300 гр крема сирене

250 гр заквасена сметана

1/2 ч.ч. пудра захар

1 опаковка желатин

1 шоколад

кокосови стърготини за овалване

Начин на приготвянe

С миксер разбиите яйцата и захарта. След това прибавете млякото, олиото и ванилията, а след тях брашното с разбития в него бакпулвер и какаото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-35 минути. След като изстине блатът, се издълбава и се оставя настрани (дълбае се така, че отстрани да останат стените му). Желатинът се разтваря в малко вода и се оставя да набъбне. През това време разбиите крема сиренето с пудрата захар. Загрейте заквасената сметана, прибавете към нея набъбналия желатин и след като се разбие, прибавете сиренето със захарта и всичко се разбива до получаване на хомогенна смес.

Другата основна част на тортата са топчетата. За тяхната направа е необходимо да се разтопи шоколадът, да се смеси с издълбаната част от блата, заедно с малко топло мляко и малко меко масло (оставете малко от трохите за поръсване отгоре). Оформят се топчета с големина по избор, които се овалват в кокосовите стърготини.

И самата торта се прави по следния начин: сложете блата в подходящ съд, налейте в него половината от крема, наредете отгоре топчетата, и отгоре залейте с останалата част от крема. Отгоре поръсете със заделените трохи от блата . По желание може да украсите отгоре с още топчета.

Тортата се оставя да стегне за 4-5 часа в хладилник преди да се консумира.

 

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц