




За блатовете разбивам яйцата и захарта до побеляване, след което брашното с бакпулвера, ванилията и портокаловата кора, а при другия блат – кафето и какаото. Печем на умерена фурна около 15-20 минути, в намазнена с олио правоъгълна тавичка и върху хартия за печене изсипваме сместа за двата блата поотделно. На тъмния крем: Към твърдо разбитата сметана се прибавя на тънка струйка разтопен черен шоколад и лъжица ром. Оставяме ги да се охладят малко и режем на ленти с широчина около 2 см. Маже се бяла лента с кафяв крем, навива се на охлюв, до него се навива кафява лента с бял крем и така, докато свършат лентите. Отгоре намазваме на тънък слой от шоколадовия мус, като потупваме с обратното на лъжица, за да се получат пламъчета, които заливаме с по няколко капки карамелизирана захар. По желание бордюрът на тортата може да се поръси със смлени орехи или филетирани бадеми.
Да ви е вкусно!
