




Кремът:
Разбиват се 300 мл сметана с 1 ч.ч. захар. Добавя се 1 кофичка кисело мляко (400 г). Накисва се 1 пакетче желатин в 3 с.л. студена вода и като набъбне, се слага на водна баня да се стопи. Към него се добавят 1 ч.ч. вода и 5 с.л. захар. Желатинът се изсипва при сметановата смес и се разбива. Ароматизира се с ванилия и лимонова кора.
Монтиране:
Може да се използва блат за торта или голям пакет бишкоти. Във форма със закопчалка се нареждат предварително сиропираният блат или топнати в захарен сироп или компот бишкоти – първо изправени отстрани и после се покрива дъното. Изсипва се половината смес и се добавят плодове по желание – от компот или пресни.
Нарежда се втори ред бишкоти и се излива останалата смес. Отново се добавят плодове. Изравнява се и се украсява с разтопен шоколад, плодове и т.н. Слага се в хладилник поне за 3 часа. Гарантирам за страхотния вкус!
