Приготвят се три блата. Всеки блат се прави поотделно. Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се брашното с бакпулвера и лимонадата. В един от блатовете се слага малко какао, за да стане кафяв. Първият крем се приготвя според указанието на опаковката на крема ванилия. Оставя се да изстине напълно, като непрекъснато се бърка. За втория вид крем - маргаринът се разбива с пудрата захар до побеляване. Двата крема се смесват, като вторият се прибавя лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане. Кроканът се приготвя, като към карамелизираната захар се прибавят орехите. Сместа се изсипва върху добре намокрена дървена дъска. Изчаква се да изстине и се счуква на дребно, почти на прах. Първият блат се поставя върху поднос и се сиропира с приготвения сироп (ако блатовете са изстинали, сиропът трябва да е горещ и обратното). Намазва се с крема, върху който се редят резенчета банан. Отгоре се поставя вторият, кафяв блат. Отново се сиропира и намазва с крем. По желание може да се поръси с крокан. Поставя се третият, сиропира се и цялата торта се намазва с останалия крем. Отстрани тортата се облепва с крокан. Отгоре се декорира по желание - с резенчета банан, киви, мандарина; нар, захарни и шоколадови пръчици; пурички. Ефектен завършек на тортата е шоколадовият или плодов топинг, нанесен непосредствено преди сервиране.