Торта “Еверест”



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Желатинът се изсипва в чаша, добавя се малко вода да стане гъста смес, която се поставя за 30 секунди в микровълнова фурна или се разтапя на водна баня. Разбиваме киселото мляко и захарта, отделно разбиваме сметаната и я смесваме с киселото мляко. Добавяме ванилията и желатина. Разбиваме всичко, да се получи пухкав крем. Подреждаме бисквитите в тавичка - редуваме бяла и кафява бисквита, намазваме с крем и отгоре отново бисквити шахматно. Слагаме бисквити изправени и отстрани в съда. Бисквитите се топят в прясно мляко или захарен сироп, за да омекнат. Поставяме тортата в хладилник да се стегне, след това обливаме леко стените на съда с топла вода и обръщаме тортата в голяма плоска чиния или поднос за торта.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп