Торта “Дани”

Торта “Дани” Лакомник
Торта “Дани”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Даниела Иванова, Карнобат
Лакомник Необходими продукти

4 яйца
2 ч.ч. захар + 1 ч.ч. за сиропиране на блатовете
1 майонеза
1 бакпулвер
1 ванилия
3 ч.ч. брашно
1 с.л. какао

За глазурата:
течен шоколад
маргарин
стафиди
нишесте по избор
праскови и малини

Начин на приготвянe

Смесват се всички продукти за блатовете. Получената смес се разделя на две равни части, като към едната се добавя какаото. Блатовете се пекат във форма за торта до готовност. Сиропират се. Готовите блатовете се слепват с течния шоколад и маргарина (1:1), нареждат се стафидите и ситно нарязани праскови. Слага се другият блат и се залива с нишестето. Украсява се с резени праскови и малини.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц