Торта “Дани”



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Желатинът се изсипва в малко топла вода да набъбне и след това се разтапя на водна баня. Киселото мляко и захарта се разбиват с миксер. В отделна купа сухата сметана се разтваря в малко вода. След това се смесва с киселото мляко. Към тази смес се добавя желатинът. Разбърква се всичко, докато се получи пухкав крем.
Подреждаме бисквитите в тавичка, слагаме сладко в дупката им, намазваме ги с крем и слагаме шайбички банан и киви. Това се повтаря, докато свърши сместа. Поставяме тортата във фризер за около един час, за да стегне. След това обливаме леко стените на тавичката с топла вода и обръщаме тортата в голяма плоска чиния или поднос за торта. После отново я слагаме в хладилника, за да могат бисквитите да омекнат.
Приятен апетит!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп