Торта “Гараш”

Торта “Гараш” Лакомник
Торта “Гараш”
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Светлана Александрова, с. Правда
Лакомник Необходими продукти

За блата:
10 белтъка
2 ч.ч. кристална захар
4 ч.ч. смлени орехи
3 с.л. брашно
1 бакпулвер (ако нямаме, може да се замени със смес от 2 ч.л. сода и 1 ч.л. лимонтузу)

За крема:
2 пакетчета краве масло (могат да се заменят с 2 ч.ч. маргарин)
1 ч.ч. пудра захар
3 ч.л. какао
3 ч.л. прясно мляко
1 ванилия
10 жълтъка

Начин на приготвянe

Блатът:

Разбиваме белтъците със захарта. Прибавяме смлените орехи, брашното и бакпулвера, които предварително са смесени. От получената смес печем 3-4 блата в тава върху намазана с олио хартия на умерена фурна.

Кремът:

Маргаринът се разбива с пудрата захар.

Прибавят се какаото, което е предварително размито с млякото, ванилията и жълтъците един по един.

При разбиването е необходимо да бъркаме в една посока. Ако не спазим това условие, кремът ни ще се пресече.

С крема се слепват блатовете и се намазва отгоре. Украсява се по желание. В изпратената от мен снимка кремът отгоре е направен на пламъчета, като се потупва крема с опакото на лъжица и поръсен нарязан шоколад.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц