Топла пача със свинска опашка

Топла пача със свинска опашка Лакомник
Топла пача със свинска опашка
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински крака, уши и опашка

1 глава лук

1-2 моркова

2 глави чесън

10 зърна черен пипер

1 дафинов лист

2 яйца

оцет, лют червен пипер и сол на вкус

Начин на приготвянe

Субпродуктите се почистват и измиват много добре. Слагат се в дълбок съд и се заливат със студена вода. Прибавят се лук и моркови, нарязани на едри парчета, обелените скилидки чесън, черният пипер и дафиновият лист. Щом възври, се посолява на вкус и се вари до готовност на месото. Бульонът се прецежда, зеленчуците се отстраняват, а месото се обезкостява, като се отделя и хрущялната тъкан на ушите. Нарязва се на дребно и се връща обратно в бульона. Щом кипне, се сваля от огъня. Прави се студена застройка с яйцата. Поднася се със счукан чесън, оцет, млян черен и лют червен пипер на вкус.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц