Тирамису на Радина Червенова

Тирамису на Радина Червенова Лакомник
Тирамису на Радина Червенова
Автор:Лакомник

Радина започнала да готви още като тийнейджърка и като всеки невеж в кулинарното изкуство се хвърлила на най-трудното - сладкишите. Гледала рецепти в книгите и се опитвала да ги повтори. "Така че отдавна съм изкушена в готвенето", казва Радина.

 

Необходими продукти:

250 г сирене маскарпоне

1/2 ч.ч. течна сметана

5 с.л. калуа (кафе ликьор)

1/4 ч.ч. захар

2 с.л. кафе еспресо

5 с.л. какао

250 г бишкоти

Начин на приготвяне:

Сметаната се разбива със захарта и се смесва със сиренето и кафееният ликьор. Една трета от бишкотите се потопяват за миг в кафето и се подреждат на един ред в квадратна тавичка със страна 20 см. Намазват се с 1/3 от крема. Следва втори ред напоени бишкоти, крем и отново ред бишкоти, ред крем. Отгоре се поръсва с какао или настърган шоколад и се охлажда до поднасянето.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц