

Радина започнала да готви още като тийнейджърка и като всеки невеж в кулинарното изкуство се хвърлила на най-трудното - сладкишите. Гледала рецепти в книгите и се опитвала да ги повтори. "Така че отдавна съм изкушена в готвенето", казва Радина.
Необходими продукти:
250 г сирене маскарпоне
1/2 ч.ч. течна сметана
5 с.л. калуа (кафе ликьор)
1/4 ч.ч. захар
2 с.л. кафе еспресо
5 с.л. какао
250 г бишкоти
Начин на приготвяне:
Сметаната се разбива със захарта и се смесва със сиренето и кафееният ликьор. Една трета от бишкотите се потопяват за миг в кафето и се подреждат на един ред в квадратна тавичка със страна 20 см. Намазват се с 1/3 от крема. Следва втори ред напоени бишкоти, крем и отново ред бишкоти, ред крем. Отгоре се поръсва с какао или настърган шоколад и се охлажда до поднасянето.
