Лесно и вкусно предястие за гости
Сирената и кашкавала се нарязват надлъжно на парчета. За целта се използва дървена дъска за рязане и остър нож. Тиквичките се измиват много добре на течаща вода. Почистват се в двата края. Режат се на дълго на филии с дебелина половин сантиметър. Вземат се средните филии, които наподобяват на правоъгълник. Слага се оребрен тиган на загрят котлон. Намазва се с олио. Като загрее добре се подреждат 2 от тиквените филийки. Пекат се от двете страни /5- 7 минути са достатъчни/. Взема се печена тиквена филийка. В средата се слага парче от сирената или от пушения кашкавал. Ширината на парчето сирене или кашкавал трябва да отговаря на ширината на тиквената филийка. Завива се на руло и се забожда в края с клечка за зъби. Готовите хапки се подреждат в плато- чиния.