Тиквички огретен



Приготвяне
35 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Тиквичките се почистват, обелват се и се измиват. Нарязват се на дребни кубчета и изпържват в част от олиото. Нареждат се в намазана с мазнина тавичка, като между редовете се слагат дребно нарязани домати, настърган кашкавал, ситно нарязан копър, млян черен пипер и сол на вкус. Най-отгоре тиквичките се заливат с останалата част от олиото. Отделно се прави рядък бешамелов сос от млякото, брашното, яйцата и кравето масло, с който се прави заливка. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича във фурна до зачервяване – около 30 минути. Поднася се топъл.
Още по темата

Загрейте фурната на 220 градуса. Издълбайте вътрешността на тиквичките с лъжица като оформяте от тях лодки. Нарежете месестата част на тиквичките.
С една трета от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп