Тиквена супа с бекон
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се нарежете на кубчета. Загрейте олио и ги запържете, докато омекнат. Нарежете на ситно подправките и ги прибавете към бульона.
Прибавете тиквата към лука и чесъна, прибавете доматите със сока и залейте с бульона. Оставете да ври докато се свари тиквата. Отделно запържете бекона. Сервирайте супата, като към всяка порция добавите от бекона.
Още по темата
В българската кулинарна традиция тиквата се приготвя предимно в сладки варианти, но всъщност тя е много вкусна и в солени рецепти и си отива с всички меса. За това...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп