Тиквена крем супа с пиле

Тиквена крем супа с пиле Лакомник

За деца над 12 месеца

Тиквена крем супа с пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г пилешко филе

черен пипер на зърна

дафинов лист

1 стрък градински чай

1 стрък мащерка

1 стрък розмарин

2 л вода

1 кг обелена тиква

1 глава кромид лук

2 моркова

1 картоф

150 г крем сирене

на вкус: сол, черен пипер, магданоз, копър, зелен лук

Начин на приготвянe

Пилешкото месо се поставя в голяма тенджера. Залива се със студена вода и се кипва. Обира се пяната, прибавят се розмаринът, градинския чай, мащерката и дафиновият лист, вързани на букет. Прибавят се 5-7 зърна черен пипер. Огънят се намалява, бульонът се вари 30 минути, като периодично се обира пяната и се изважда, като бульона се прецежда. Сипва се в чиста тенджера. Прибавят се почистените и нарязани на едро лук, моркови, картофът и тиквата. Супата се посолява. Вари се до омекване на зеленчуците около 20-30 минути. От пилешкия фенер се отделя месото, което се добавя към супата. Супата се пасира с ръчен пасатор или в блендер до еднородна смес. Добавя се крем сиренето и всичко се разбърква. Тиквената крем супа с пиле се довежда до кипване. Разпределя се по чинии. По желание се поръсва със ситно нарязани подправки магданоз, копър и/или зелен лук.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц