За деца над 12 месеца
Пилешкото месо се поставя в голяма тенджера. Залива се със студена вода и се кипва. Обира се пяната, прибавят се розмаринът, градинския чай, мащерката и дафиновият лист, вързани на букет. Прибавят се 5-7 зърна черен пипер. Огънят се намалява, бульонът се вари 30 минути, като периодично се обира пяната и се изважда, като бульона се прецежда. Сипва се в чиста тенджера. Прибавят се почистените и нарязани на едро лук, моркови, картофът и тиквата. Супата се посолява. Вари се до омекване на зеленчуците около 20-30 минути. От пилешкия фенер се отделя месото, което се добавя към супата. Супата се пасира с ръчен пасатор или в блендер до еднородна смес. Добавя се крем сиренето и всичко се разбърква. Тиквената крем супа с пиле се довежда до кипване. Разпределя се по чинии. По желание се поръсва със ситно нарязани подправки магданоз, копър и/или зелен лук.