




Тази събота ходих до пазара, за да взема плодове и зеленчуци. Погледът ми беше спрян от тезгях, пълен с тикви “цигулки. Красивите форми и цветовете завладяха съзнанието ми. Реших да взема една тиква и да я опека просто така - със захар и начупени орехови ядки. Но жената, която ги продаваше, ми даде съвет: “Обели тиквата, нарежи я на ленти, след това на тънки плочици с размерите на кибритена кутийка. Овъргаляй ги в брашно и ги подреди на кръгове, като започнеш от стените на тавата. След това ги залей със смес от 1 литър прясно мляко, 4 яйца, 1 чаена чаша захар, ванилия и канела. Можеш да поръсиш и с орехчета. И печеш във фурната. Става невероятен тиквен сладкиш! А уникалното е при сервирането на парчетата - редуват се бели и оранжеви вертикални пластове”. Така и направих! Снимах този шедьовър и като на приятели реших да споделя рецептата за ТИКВА – МЕЧТА с вас и вашите читатели.
