Тиква с нишесте



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Нарязваме тиквата на кубчета, поръсваме я със захарта и заливаме с вода да се покрие тиквата. Слагаме тиквата на огъня да се свари. Като е готова, изваждаме тиквата с решетъчна лъжица и я слагаме в тавичка. Във водата, в която сме варили тиквата, прибавяме едно разтворено в студена вода нишесте по наше желание. Водата не се прецежда, може да има останки от тиквата - не пречи. Като сварим нишестето, заливаме тиквата отгоре с нишесте да се покрие цялата. По желание можем да поръсим орехи отгоре. Ако не ви е достатъчно сладко, може да прибавите още захар.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп