Тестени кошнички



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Брашното се пресява със солта, прави се кладенче в средата и в него се надробява маслото, прибавят се яйцето, жълтъкът и с ½ ч.ч. хладка вода се замесва тесто. Увива се във влажна кърпа и се оставя да престои 60 мин в хладилник. Разточва се кора с дебелина 0,5 см и от нея с водна чаша се изрязват кръгове, с които се облепват малки формички. Тестото по дъното се набожда с вилица и се покрива с намаслена хартия, върху която се слагат 2-3 зърна от зрял боб. Пекат се в умерена фурна около 10-12 мин. Изваждат се зърната фасул и хартията и като изстинат, се пълнят с желания пълнеж.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп