Терин с пиле и червено вино

Терин с пиле и червено вино Лакомник
Терин с пиле и червено вино
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг пилешки бутчета

200 г пилешки черен дроб

2 стръка целина

1 глава лук

1 глава див лук

1 морков

1 стрък праз лук

100 мл вода

250 мл червено вино

10 пакетчета желатин

2 дафинови листа

Начин на приготвянe

Почистете пилешките бутчета от кожата и ги смесете с почистените и нарязани на дребно зеленчуци. Подправете със сол и черен пипер, прибавете виното, водата и дафиновия лист. Покрийте с капак и оставете на умерена температура за 20 минути. Изцедете готовите бутчета от бульона, който ще ви е необходим за приготвянето на желето. Почистете месото от костите и го нарежете на малки парчета. Кипнете 300 г от бульона, прибавете към него предварително разтворения желатин и оставете да ври за 2 минути. Прибавете пилешкия дроб и оставете още 2 минути.

Парчетата пиле и дроб поставете в желаната форма. Може да прибавите и зеленчуците или да ги сервирате отделно. Залейте с бульона и желатина и оставете в хладилник за 15-20 минути да стегне. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц