Терин с пиле и червено вино



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Почистете пилешките бутчета от кожата и ги смесете с почистените и нарязани на дребно зеленчуци. Подправете със сол и черен пипер, прибавете виното, водата и дафиновия лист. Покрийте с капак и оставете на умерена температура за 20 минути. Изцедете готовите бутчета от бульона, който ще ви е необходим за приготвянето на желето. Почистете месото от костите и го нарежете на малки парчета. Кипнете 300 г от бульона, прибавете към него предварително разтворения желатин и оставете да ври за 2 минути. Прибавете пилешкия дроб и оставете още 2 минути.
Парчетата пиле и дроб поставете в желаната форма. Може да прибавите и зеленчуците или да ги сервирате отделно. Залейте с бульона и желатина и оставете в хладилник за 15-20 минути да стегне.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп